Bílá mouka vs. mouka z mandlí – která na poli zdravé výživy vítězí?
Pšeničná mouka se zdá být stále více OUT. Ovšem pokud chcete upéct skutečně jemný a nadýchaný moučník, stále ještě se bez ní neobejdete. V tomto ohledu ji totiž nejrůznější celozrnné produkty jednoduše nahradit nedokážou.
Ovšem nemusíte se poohlížet jen po produktech pocházejících z obilovin. Naopak – pomohou vám i ty ořechové. Například mandlová mouka. Ta je dnes k vidění na trhu stále častěji – zatímco dříve byl nejznámějším produktem z mandlí jednoznačně marcipán, dnes ho nahrazuje právě mouka.
Jak se vyrábí mandlová mouka
A jak se tento produkt připravuje? Nenajdete v něm žádné náhražky ani nastavené suroviny. Jde jen a pouze o rozemleté mandle. Díky tomu má mandlová mouka pro naše tělo mnohé výhody. Především obsahuje řadu cenných látek. Jde například o vitamín E, železo, riboflavin, vápník, draslík a hořčík.
Ale nesmíme zapomenout ani na vysoký obsah vlákniny. V tomto ohledu je srovnatelná i s celozrnnými potravinami. Vláknina prospívá našemu trávení a zlepšuje peristaltiku střev. Kromě toho také podporuje růst žádoucích střevních bakterií a pomáhá jak proti průjmu, tak i proti zácpě.
Vyšší sytící schopnost
Ovšem vysoký obsah vlákniny v mandlové mouce má ještě jednu výhodu – zasytí vás na delší dobu. A co to znamená jednoduše to, že nebudete mít tak brzy hlad (ve srovnání s tím, kdy si dopřejte produkt z bílé mouky).
Tip pro čtenáře: Vyzkoušejte i kvalitní dózy na potraviny, které uchovají jídlo čerstvé.
To je celá řada dobrých důvodů, proč sáhnout právě po mandlové mouce. A našel by se ještě jeden – používá se totiž úplně stejně, jako mouka bílá. Připravte tedy svůj oblíbený koláč nebo buchtu tak, jak jste zvyklí. Chybět by neměla ani poleva z kvalitní čokolády, která si s mandlemi skvěle rozumí. Na stole vám tak přistane mnohem zdravější zákusek, při jehož konzumaci rozhodně nemusíte mít žádné výčitky. A kde nakoupit vše pro zdravé pečení výhodně? Jděte do e-shopu Cukrarskepotreby.cz.